Isten malmai – Gellérfy László írása

Megosztás

Magánügy! Mi közöm hozzá? Ilyen már velem is számtalanszor megtörtént. Szegény szomszéd Pista bácsi ebbe halt bele! Akár még igazad is lehetne, ha a „Ius murmurare”, a mormogás joga nem járna mindannyiunknak.

Hétköznapi ügyet – első látásra legalábbis annak tűnőt – próbáltam elintézni a NAV megyei irodájában. Sorszám, sorban állás, várakozás, magyarázkodás. Igazolvány, egyeztetés, hümmögés… Ezt nem értem – mondja az ügyintéző hölgy. Rosszat jelent- gondolom.

Gizi gyere már! Nézd csak! Ez már rég elévült. De akkor miért nem került rá? Bocs! Lefagyott a rendszer! Ma már harmadszor, pedig még csak tíz óra van.

Nem tudom – mondja Gizi, előfordul. Írass vele új kérelmet! Aztán majd lesz vele valami. Bár elég régi, 2001-es a törlő határozat. Azóta már csak meg kellett volna csinálni valakinek!

Várjon türelemmel és ne csodálkozzon, ha nem megy egyik napról a másikra. Most éppen egy 1908-as telekmegosztás szálat próbálom kibogozni.

Uram! Nem tudom, hogy miért, de 2001 óta semmi nem történt az ön ügyével kapcsolatban. Most tehát ír egy új kérelmet, amiben kérelmezi a Hivatalt, hogy a 2001-ben már kért intézkedést ismételje, vagy folytassa, vagy ír, amit akar! Megértette?? Meg! Ja és én köszönöm, sajnálom, hogy ennyi bonyodalmat okoztam önöknek!

Drága leendő unokám! Bizonyára már nagylány leszel, amikor díszes borítékot hoz a posta a Magyar Nemzeti Császári és Királyi Adóhivataltól, egy határozatot, miszerint nagyszüleid egykori házára történt, 1998-as telekönnyi bejegyzés törlésének folyamata elkezdődött. Csupán már csak annyi a dolgod, a Császári és Királyi Postahivatalban, a mellékelt csekken befizess 6.600 pengőforintot a Vármegyeháza pénztárába és a törlés máris végbemenetik.

Vagy nem!

Isten malmai tényleg lassan őrölnek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek